Založ si blog

Neprebudil ich ani Kotleba

Neprebudi ich uz nic. Existoval elegantny sposob ako dat najavo celemu politickemu spektru, ze Slovak uz viac nebude tolerovat korupciu. Stacilo bojkotovat volby a odmietnut presunut nasu moc na skorumpovanych politikov. Nie nahodou sa vsetci od lava do prava trasu kazde volby, aby volebna ucast prekrocila 50%. Ak by raz padla na 30%, tak by parlament dostal legitimitu akurat na schalovanie farby toaletneho papiera. Tento princip je znamy vsetkym politikom, politologom, mediam a asi preto sa o nom nikde nedocitate. Rovnako toto je dovod, preco media neustale vypustaju predvolebne bludy, citovo vydieraju, vytvaraju tlaky na volicov a hecuju ich k volbam. Demokracia je vlada ludu a bez jeho podpory sa neda vladnut a ani kradnut (to najma!).

 

Politici neustale zavadzaju volicov a mnohi im doteraz veria, ze staci vymenit garnituru a uz sa nebude kradnut. Bohuzial, fakty hovoria ine. Po kazdych volbach sa doteraz potvrdilo, ze vymena „strazi“ (rozumej zlodejov) nikdy ani len naznakom neredukovala mieru korupcie. A preco je to tak? Lebo je to akoby sme vymenili jedneho 100x nachytaneho zlodeja zlodejom inym, poslali ho do obchodu, kde nie su ani kamery ani predavaci a cakali, ze nic nepotiahne. Vymena politikov je preukazana hlupost, pretoze je skazeny cely system. Jedina moznost bol bojkot volieb vo vacsej miere, potom by sa muselo spamatat cele politicke spektrum a zacat stinat korupcne hlavy. Ale nestalo sa tak. Isli sme na to radikalnejsie.

 

Kollar a Kotleba

Do parlamentu sa dostal Kollar aj Kotleba. A ak sa este v nedelu rano zdalo, ze uz toto by malo prebudit nasu politicku scenu, tak to bol len plany poplach. Hned v prvych diskusiach sa do seba pustli v obvinovani, kto to spackal. A najjednoduchsiu odpoved priniesli fesaci nadopovani este cerstvym ale bezcennym uspechom.

Moderator kladie otazku: „Preco sa dostal Kotleba do NR SR?“

Matovic so Sulikom bohorovne odpovedaju: „Lebo Fico!“

A podobne su na tom vsetci ostatni. Nikto nepochopil, ze pricinou su vsetky politicke strany a nie len Smer. Sebareflexia nie je jednoducho v ich repertoari.

 

4 dovody preco je Kotleba v NR SR

Lebo Fico? Lebo volici sfasizovali? Realita nie az taka jednoducha ako nasi „standardni“ predsedovia. Iracionalne obvinovanie volicov nechajme zatial na media. V prvom rade si treba uvedomit, ze ludia nevolili Kotlebu pretoze obdivuje nacizmus a Slovensky stat, ale napriek tomu!

1. Volici boli vyhecovani k volbam, znechuteni kriminalnikmi v kravatach a uverili v najvacsiu blamaz sirenu mediami: volba mesnieho zla, lebo nikto nie je idealny. Len to vypalilo inac, nez si strojcovia tychto nezmyslov zelali.

2. Kotleba nas paradoxne uci, co je demokracia, ktora by mala stat na konkurencii idei, myslienok a nie na materialnych uplatkoch. Kym Kotleba ponuka myslienky, ostatni ponukaju predvolebne parky.

3. Nacuval volicom, co je dnes na slovenske pomery revolucny cin. Zameral sa na to co ich najviac trapi (korupcia, socialne problemy) a tomu prisposobil program, ktory je presvedcivy a ma potencial oslovit sirsie masy (nie len marginalnu skupinku neonacistov).

4. Pravdepodobne ide o jednu z mala osob v novom parlamente bez oligarchov v pozadi. Aj preto je jeho strana jedina, ktorej boj s korupciou je uveritelny. Asi nie je skutocny a realny, ale je uveritelny a to sa vo volbach rata.

Suma sumarum, Kotleba je u istej casti populacie povazovany za mensie zlo nez skorumpovany Fico, skorumpovany Figel, skorumpovany Bugar, skorumpovany … A to uz je silna kava! Ale pre „standardnych“ politikov.

 

Agenturne „prieskumy“

Doveryhodnost a sudnost okrem politikov stratili este aj slovenske agentury ocividnou a vedomou manipulaciou predvolebnych prieskumov (nejde inac o trestny cin?). Analytik Eduard Chmelar sa pred volbami vyjadril, ze za pridanie 1% si agentury uctuju 50 000 Eur od stran. Este sokujucejsie je tvrdenie publicistu Igora Danisa, ktory hovori o verejnych a tajnych priskumoch:
„V posledných dvoch týždňoch sa začalo hovoriť, že podľa tajných prieskumov sa „kotlebovci“ dostanú do parlamentu. Akože oficiálne predvolebné prieskumy tento fakt zamlčovali.“

Kde sme sa to dostali? Skutocne vysledky dostanu iba politici a nam „chamradi“ sa podsunu vyfabulovane rozpravky? A to sa tu este niekto cuduje, ze ludia volili „protisystemove“ strany? Nie je na pocudovanie, ze takych volicov bolo este mlo? Fungovanie standardnych stran, zdecimovany pravny stat, nemohucnost policajneho zboru aj sudov, manipulacia zo strany medii a agentur dokazala, ze slovenska demokracia je prehnita, nefunkcna a neschopna akejkolvek sebareflexie ci napravy.

 

Vysledkom tychto volieb sice nie je zelane precitnutie politkov, ale aspon volicov.

Kiska ako Fico

20.09.2017

Od nástupu do úradu je prezident Andrej Kiska médiami ospevovavný pri každej trápnej PR akcii, vykresľovaný ako „tatíček národa“ a jediný počestný politik. Vytvorením modly akéhosi posvätného cára je dnes nekritizovateľný a média tým, že si stvorili politického Frankensteina teraz nevedia čo s ním. Dokazujú to aj mimoriadne vlažné reakcie na závažné [...]

Peter Kalmus sám používa komunistickú symboliku

03.09.2017

Duo Kalmus a Lorenz napriek viere v ušľachtilosť ich činov na príčetného človeka pôsobí ako nevydarená paródia dua Kaiser a Lábus. V posledných dňoch znova otrávili mediálne vody. Pod rúškom umenia sa predvádzajú ničením pomníkov, búst, sôch a momentálne aj odstraňovaním symbolov komunizmu z pietneho miesta. Pikantným paradoxom však je, že sám Kalmus [...]

Zdrcujúce dôkazy ako Putin hackoval americké voľby

02.09.2017

Doterajšie podozrenia o ruských zásahoch do amerických volieb stáli vždy vode. Mlčky to priznával celý svet. No teraz vyšli najavo nové dôkazy usvedčujúce prezidenta Ruskej federácie ako osobne prevádza zákerný sofistikovaný počítačový útok na bezbranné americké volebné systémy. Americký kongres uvažuje o anulácii volieb. Dosť bolo rečí, tu hľa [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Kritické Myslenie

Pochybovanie je počiatok múdrosti

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 76627x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie