Založ si blog

Kiska ako Fico

Od nástupu do úradu je prezident Andrej Kiska médiami ospevovavný pri každej trápnej PR akcii, vykresľovaný ako „tatíček národa“ a jediný počestný politik. Vytvorením modly akéhosi posvätného cára je dnes nekritizovateľný a média tým, že si stvorili politického Frankensteina teraz nevedia čo s ním. Dokazujú to aj mimoriadne vlažné reakcie na závažné dokumenty odhaľujúce trestné činy krátenia daní vo firme Andreja Kisku. Novinári na tlačovke kládli prezidentovi taktné a opatrné otázky, na ktoré prezident reagoval aj tak podráždene. Táto situácia smutne pripomínala skôr doby Mečiara a jeho mediálnych prisluhovačov než štandardnú demokraciu, kde si média plnia úlohu „strážneho psa”.

 

Mýtus dobrého anjela
Kiska si povesť “dobrého anjela” pestoval pracne a za nemalé peniaze ako dokazujú aj jeho daňové peripetie. Neodolal dokonca ani pokušeniu zneužiť charitatívny projekt na svoje „selfpromo“, keďže prívlastok filantrop sa mu do prezidentskej kampane náramne hodil. Otázne aj je, či to nebola jeho jediná motivácia pri vstupe do spomínaného projektu. Ako filantrop sa na verejnosti veľmi rád prezentuje, čo z pohľadu pomyselnej pyramídy filantropie patrí medzi nízke formy dobročinnosti a to je príliš ďaleko od vznešených cností, ktorými to kamufluje. Je veľmi otázne či ho pri darcovských aktivitách zaujíma aj niečo iné než budovanie kultu osobnosti a politický prospech.

 

Mýtus o voľbe správnych politikov
Média, najmä tie napojené na dnešnú opozíciu, vždy pred voľbami hecujú ľud, aby volil len tých správnych politikov. Pretláčajú narativ, že keď budeme mať v parlamente a vláde len čistých politikov, tak sa Slovensku bude dariť. Myšlienka krásna v teórii, no v realite totálna utópia. Ako dokazuje aktuálna Kiskova kauza, aj tí „najcnostnejší“ na našej politickej scéne toho majú riadne za ušami. Daľši mýtus sa rozbil na márne kúsky.

 

Kiska ako Fico
O Ficovi sa hovorí, a právom, že jednou rukou verejne rozdáva a druhou tajne berie. Ale aká to krásna analógia s dnešným prezidentom. Ten rovnako jednou rukou verejne rozdáva plat chudobným ako Matka Tereza a druhou potajomky dojí štát ako Bašternák. Vidí snáď ešte niekto principiálny rozdiel medzi súčasným premiérom a prezidentom? Principiálny určite nie a reči o tom, že Kiska je aj tak morálne čistý lebo kradne menej ako Fico si treba nechať na diskusiu do pavilónu číslo 6.

 

Kiska ako anjel?
Prezident to síce hrá všetkými komunikačnými kanálmi na dobrého anjela, ale v realite sa správa úplne naopak ako by mal. Dobrý anjel by nikdy netajil svoje daňové priznanie a už vôbec by sa nepokúšal o daňové podvody a zároveň by nikdy tak okázalo a pompézne nerobil charitu. Nato, aby prezident do statusu dobrého anjela dorástol by vniesť viac transparentnosti do jeho daňových “aktivít” a menej pompéznosti do filantropie. Bohužiaľ robí to presne opačne a jeho aktuálne správanie sa nepodobá na dobrého ale skôr padlého anjela.

Peter Kalmus sám používa komunistickú symboliku

03.09.2017

Duo Kalmus a Lorenz napriek viere v ušľachtilosť ich činov na príčetného človeka pôsobí ako nevydarená paródia dua Kaiser a Lábus. V posledných dňoch znova otrávili mediálne vody. Pod rúškom umenia sa predvádzajú ničením pomníkov, búst, sôch a momentálne aj odstraňovaním symbolov komunizmu z pietneho miesta. Pikantným paradoxom však je, že sám Kalmus [...]

Zdrcujúce dôkazy ako Putin hackoval americké voľby

02.09.2017

Doterajšie podozrenia o ruských zásahoch do amerických volieb stáli vždy vode. Mlčky to priznával celý svet. No teraz vyšli najavo nové dôkazy usvedčujúce prezidenta Ruskej federácie ako osobne prevádza zákerný sofistikovaný počítačový útok na bezbranné americké volebné systémy. Americký kongres uvažuje o anulácii volieb. Dosť bolo rečí, tu hľa [...]

Neprebudil ich ani Kotleba

07.03.2016

Neprebudi ich uz nic. Existoval elegantny sposob ako dat najavo celemu politickemu spektru, ze Slovak uz viac nebude tolerovat korupciu. Stacilo bojkotovat volby a odmietnut presunut nasu moc na skorumpovanych politikov. Nie nahodou sa vsetci od lava do prava trasu kazde volby, aby volebna ucast prekrocila 50%. Ak by raz padla na 30%, tak by parlament dostal legitimitu akurat na schalovanie farby [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Kritické Myslenie

Pochybovanie je počiatok múdrosti

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 76555x
Priemerná čítanosť článkov: 5889x

Autor blogu

Kategórie